16 Ekim 2007 Salı

SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜYLE DOLU BİR BAYRAM

İlk önce neden bu kadar ara verdiğimi belirtiyim.Evdeki bilgisayarımda sorun var ve sorunun ne olduğunuda anlamış değiliz inşallah en kısa zamanda baktıracağım.Dolayısıyla bayram tatili boyunca nete giremedim o yüzden iş yerinde fırsat buldukça blog ziyaretleri yapıyorum.
Bayram benim için biraz buruk geçti çünkü bayramın 1. günü benim rahmetli babamın ölüm yıldönümüydü.Babamdan ayrılalı tam 6 yıl oldu.Baba özlemiyle geçen koca 6 yıl.Ne eşimi tanıyabildi nede kızımı görebildi.Gerçi ayrılık kelimesi biraz yanlış oldu çünkü ruhen babamın varlığını hep yanımda hissediyorum.Melisa'yı uzaktan gördüğüne ve sevdiğine inanıyorum.
En yakınını kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bildiğim için şehit yakınlarını çok iyi anlıyabiliyorum.Allah'tan rahmet ailelerinede başsağlığı diliyorum.
Ama hayat devam ediyor işte bir bayramı geride bırakdık bile.....
Bayram hazırlıklarına arife akşamı başladım.Ve son güne kaldığım için işin kolayına kaçtım biraz.Evdeki herkesin ve benimde çok sevdiğim tarifini sevgili Aybike'den aldığım yoğurt tatlısını yaptım.

Daha önceden yapıp resmini çektiğim için bir daha çekme gereği duymadın.


Tatlının yanına aldığım hazır yufkalardan muska böreği yaptım ve artan yufkalardanda tül böreği yaptım.


Resmi güzel çekemedim resim konusunda çok çalışmam gerekiyor galiba gündüz olduğu zaman resmi güneş ışığında güzel çekebiliyorum ama gece nedense istediğim gibi resim çekemiyorum.Diyorum ya biraz daha çalışmam gerekiyor.yaptığım muska böreklerini telaştan yağlamadan yapmışım o yüzden gelen misafirlere çıkarmadık ve biz yedik:D

Sevinç ve üzüntüyle dolu bir bayramı daha böylece geride bırakmış olduk.

3 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Sultan,
Ben de babamı geçen yıl kasım ayında doğumgünümden 1 gün sonra kaybettim. Her geçen gün onu daha çok özlüyorum. Hastanede olduğu günler boyunca benim minik kızıma duyduğu özlemi bilmek yüreğimi yakıyor. Ama takdir-i ilahi. Ben de bizleri görebildiğini, haberlerimizi alabildiğini düşünüyorum ve umarım böyledir. Mekanları cennet olsun.
Sevgilerimle...

Aybike Ceylan dedi ki...

Sultan'cigim,
Ellerine saglik, tatlin harika olmus, begenmene ayrica da sevindim. Ellerine saglik tekrar, sevgiler.

sultan sönmez dedi ki...

Sevgili Elvan;
Zaten bu acıyı ancak yaşayan anlar.Anlayışın ve yorumun için çok saol dediğin gibi mekanları cennet olsun.Amin.
Sevgilerimle....

Aybike'cim;
Asıl senin ellerine sağlık canım ne zaman tatlı istese senin kulaklarını çınlatıp hemen bu tatlıyı yapıyorum.
Sevgilerimle