25 Ekim 2007 Perşembe

MİDYE ÇÖREK

Aslında tarifdeki görünümü böyle değil bizimkiler biraz açıldı ama tadı yerindeydi bence:D
Nedeni de hamuru dolapta bekletmemiz gerekiyordu.Biz aceleden dolapta bekletmedik ve hamur kendini yaydı.Bir daha ki yapışımda tarife harfi harfine uyulacak.Daha güzel görünüm ve lezzet elde etmek için.
,
Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı yaş maya
1çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
Aldığı kadar un
Çörekotu veya susam

İç malzemesi
100 gram beyaz peynir

Yapılışı:

Yumurta sarısını,yoğurdu,mayayı,ılık suyu ve ayçiçek yağını maya eriyinceye kadar karıştıralım.Maya eriyince tuzu ve alabildiği kadar un katarak yoğuralım.Poğaça kıvamında olması gerekir hamurumuzun.Hamuru 4 eşit parçaya bölelim.Herbirini yufka büyüklüğünde açalım üzerine eritilmiş margarini sürelim ve ikinci yufkayı üzerine serip rulo yapalım.Diğer iki bezeyide aynı şekilde rulo yapıp buzdolabında margarin içinde donuncaya kadar bekletelim.Tabii ben bu işlemi yapmadığım için hamurlarım margarinin sayesinde yayıldı:(
Ruloları 3 parmak genişliğinde keselim bir tarafını elimizle büzüp kesilen tarafını üste getirelim ve merdaneyle yarım parmak kalınlığında inceltelim.Arasına peynir koyup kapatalım.Üstüne yumurta sarılarını ve susamları unutmayalım.
Afiyet olsun hepinize....

1 yorum:

nino dedi ki...

ellerinize saglik bayramimiz kutlu olsun